Takie kraje jak Japonia czy Stany Zjednoczone nie chcą wydawać pieniędzy w próżnię, więc robią prognozy, w jakim kierunku powinny rozwijać się badania naukowe i gdzie koncentrować środki finansowe. Z prognoz wynika, że ok. 2020-2025 roku inteligencja robotów będzie wyższa niż człowieka.
Czeka nas matrix?
Można na tę kwestię spojrzeć inaczej. Statystyki mówią, że 50 proc. społeczeństwa amerykańskiego to analfabeci. Europejczycy zresztą zaczynają doganiać pod tym względem Amerykanów.
Przecież umiemy czytać i pisać.
Człowiek, który nie rozumie tego, co czyta, i nie potrafi opowiedzieć tego, co zawiera jeden akapit tekstu, jest analfabetą. Maszyna takiego problemu nie ma, robot nie tylko, że przeczyta tekst, ale go również zanalizuje. I w tym momencie kłania nam się Mary Shelley i jej dr Frankenstein.
Zaczęto bowiem poważnie zastanawiać się nad tym, czy nie modyfikować kodu genetycznego człowieka, tak by inteligencja przeciętnej populacji była wyższa.
A jak jest z Wami drodzy forumowicze ???
Strona 1 z 1
Prognozy roku 2025
Napisano 23 styczeń 2010 - 00:25
Astro to jest właśnie paradoks. Ludzie produkują coraz bardziej inteligentne maszyny, żeby ułatwić sobie życie. Bardziej inteligentne maszyny powodują wtórny analfabetyzm, ponieważ ludzie przestają myśleć. Robią to za nich maszyny. Jestem przerażony wizją, gdzie maszyny posiądą tak dużą inteligencję, że przejmą kontrolę nad światem. A czas ten jest coraz bliżej. Postęp przyspiesza.
Napisano 24 styczeń 2010 - 22:20
Ejże..., badania nad ludzkim DNA trwa już od wielu lat. Jeśli się coś bada, to i się przy tym manipuluje. Nie wierzę, że naukowcy którzy przy tym pracują, nie pokuszą się o stworzenie jakiejś hybrydy. Kiedyś widziałem w TV mysz z wychodowanym na grzbiecie ludzkim uchem. Więc dlaczego nie wychodować człowieka o odpowiednich cechach fizycznych i psychicznych. Dla mnie wysyp i coraz bardziej odważne wychodzenie na światło dzienne gejów, może być właśnie takim eksperymentem. Wyrwał się niestety spod kontroli. I teraz te jednostki poprzez przypadkowe kontakty fizyczne z płcią przeciwną, umacniają swoje geny w następnym pokoleniu. Chodzi mi konkretnie o homoseksualizm mężczyzn.
Napisano 26 styczeń 2010 - 20:27
Niewiem czy dobrze zrozumiałam- łączysz gejów wraz z eksperymentami na materialnym genetycznym?? Jeśli tak, to strasznie mnie rozbawiłeś. Idąc tym tropen należałoby powiedzieć, że takie eksperymenty miały swój początek już w starożytności. Homoseksualizm już wtedy był obecny i nie tylko wśród mężczyzn.
Napisano 28 styczeń 2010 - 22:48
A skąd wiesz, że homoseksualizm był w starożytności? Z przekazów? A jeśli są one nie wiarygodne? Dawniej nie prowadzono badań w sposób, jaki my znamy. Opierano się na obserwacji przyrody. A zwierzęta, jako te, które nie posiadają duszy i rozumu, mogły takowy uprawiać. ktoś to podejrzał i stwierdził, że można by spróbować. Oczywiście nie jest zgodne z naturą współżycie osobników tego samego gatunku i płci, ponieważ prowadzi to do wyginięcia tegoż gatunku. Wracając do głównej myśli. Ktoś zbaczył kogoś, że dokonuje prób homo i poszła plotka. A plotka, jak wiemy dzisiaj, to bardzo potężna broń. Przez lata narastały mity i dzisiaj możemy "z całą pewnością" stwierdzić, że starożytny Rzym był ostoją homoseksualistów. Zauważ, że żywoty średniowiecznych świętych, obfitują w opowieści , jakoby wyżej wymienieni kładli pokotem całe tuziny smoków. W nie też wierzysz? Dlatego się upieram, że gejostwo, to stosunkowo nowy "wynalazek", oczywiście jeśli chodzi o rasę ludzką.
Strona 1 z 1

Logowanie