w tym temacie chciałbym poruszyć co Was urzeka w poszczególnych wierzeniach i dlaczego?
Mnie np bardzo urzeka gorliwość Żydów
Oddanie Muzułmaninów
Pracowitość Protestantów
Strona 1 z 1
co podoba Wam się w poszególnych wierzeniach
Napisano 22 grudzień 2009 - 22:50
Wydaje mi się, że posłużyłeś się tutaj stereotypami. W swoim życiu poznałam przedstawicieli wszystkich tych religii, wywodzących się z różnych środowisk i nie mogę powiedzieć, że wszyscy muzułmanie modlą się 5razy dziennie i nie spożywają alkoholu, a protestanci są pracowici.
W religii protestanckiej podoba mi się, że nie istnieje spowiedź w formie wyznania grzechów kapłanowi.
W religii protestanckiej podoba mi się, że nie istnieje spowiedź w formie wyznania grzechów kapłanowi.
Napisano 23 styczeń 2012 - 01:41
ŻADNA .. z wiar religijnych nie ma Sensu, i jest Fałszywa Idea, jeśli posługują się nią GRUPY Rządne TYLKO NORMOWANIA zachowań, dążeń masy ludzkiej w Ich określonym Celu... Gromadzenia wiernych.. jako SWOJE STADO, własność. Narzucanie FAŁSZYWYCH "prawd" o jakimś "bogu", świadczy tylko ze to Fałszywi kapłani, przewodnicy, nieświadomie dążący do DEGENEROWANIA UMYSŁOWEGO mas ludzkich.
Tzw "duchowość" jest w zasadzie pierwszymi krokami Materialnego życia, poszukującego SENSU. Jest więc Początkiem DROGI ROZWOJOWEJ umysłu Samo rozwojowego gatunku, nakierowaniem na życzenie Nad świadomej sfery "JAŹNI"... dział SZÓSTY tzw "duchowy".. podsuwający ten kierunek.. Jako Sens Emocjonalnego, pozytywnego nastawienia do życia, otoczenia.
Dalej.. jest już tylko drogą Nielicznych, zdolnych w trzeźwy i zdeterminowany sposób dążących do POZNANIA TEJ Generalnej PRAWDY, WIEDZY O GATUNKU i RZECZYWISTYM CELU dążenia.
Tzw "duchowość" jest w zasadzie pierwszymi krokami Materialnego życia, poszukującego SENSU. Jest więc Początkiem DROGI ROZWOJOWEJ umysłu Samo rozwojowego gatunku, nakierowaniem na życzenie Nad świadomej sfery "JAŹNI"... dział SZÓSTY tzw "duchowy".. podsuwający ten kierunek.. Jako Sens Emocjonalnego, pozytywnego nastawienia do życia, otoczenia.
Dalej.. jest już tylko drogą Nielicznych, zdolnych w trzeźwy i zdeterminowany sposób dążących do POZNANIA TEJ Generalnej PRAWDY, WIEDZY O GATUNKU i RZECZYWISTYM CELU dążenia.
Strona 1 z 1

Logowanie