Kosmos forum: Dyplom mistrza - Kosmos forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Dyplom mistrza

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Tarwan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Root Admin
  • Postów 53
  • Rejestracja 24-marzec 09

Napisano 24 wrzesień 2009 - 18:03

Jak wiecie zdobycie tytułu mistrza reiki to duzy wysilek i lata pracy. O kosztach nie wspomnę.
Ale by było ciekawie na tym forum to znam osobiscie jednego " Mistrza REKI " który spalił swoje wszystkie dyplomy a II i III stopień uzyskał u " siostry Mariuszy " kto wie to wie o co chodzi.
Ale mam pytanko czego mistrz sie wystraszyl ? a moze kogo ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   malgorzata4004 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja 29-sierpień 09

Napisano 20 październik 2009 - 21:06

moze ograniczen, :-/ schematow... :roll: Moj partner jest baaaardzo daleki od tych spraw, ale ma LECZACE RECE. Uwierzyl jeszcze nie do konca. Ja odkryla to przez tzw przypadek. ;-)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   malgorzata4004 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja 29-sierpień 09

Napisano 20 październik 2009 - 21:11

a propo`s. Kiedys tez uczylam sie reiki. Mam pierwszy stopien, ale ty rozumiesz juz, co to znaczy. W kazdym razie przyjaciek cierpial i poprosil mnie o pomoc. A ja Jezusa. I pomoglo. Pomimo , ze symboli nie znam. I co ty na to??? :-P
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Tarwan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Root Admin
  • Postów 53
  • Rejestracja 24-marzec 09

Napisano 21 październik 2009 - 17:55

Symbole reiki sa na stronie reiki takze mozesz juz cwiczyc.Z uzdrawianiem to zachowaj czujnosc gdyz pomoc dla drugiej osoby jest Ok . Tylko ze tzw. uzdrowiciele sami pozniej biegaja po szpitalach i sa ciezko chorzy. Tak apropo kto zna jakiegos uzdrowiciela zdrowego ? Tzn takiego ktory nie ma pelnej szuflady lekarstw .Nagroda gwarantowana.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   SofiaLor 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja 12-kwiecień 09

Napisano 09 grudzień 2009 - 19:17

A może mały kurs z reiki i dokładny opis tych symboli.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   malga 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 12-październik 10

Napisano 12 październik 2010 - 21:24

Wyświetl postUżytkownik SofiaLor dnia 09 grudzień 2009 - 19:17 napisał

A może mały kurs z reiki i dokładny opis tych symboli.

Mały kurs nikomu nie zaszkodzi.Niestety, aby korzystać z Reiki musi być jeszcze inicjacja ( choć jest jeszcze inna droga,ale b. skomplikowana )Najlepiej iść linią tradycyjną, bez żadnych europejskich, czy też amerykańskich modernizacji. Co do przedstawionych znaków reiki, to w 3 jest mała nieścisłość.To, że się zapozna wizualnie z tymi symbolami, to jeszcze dużo za mało. Oprócz tego, że należy się nauczyć w jakiej kolejności rysuje się "kreseczki", to jeszcze należy wiedzieć kiedy i w jakiej konfiguracji się je stosuje. Ważna też i nieobojętna jest afirmacja.W przypadku Reiki nauka internetowa na niewiele się przydaje.Chyba, że przy włączonej kamerze, ale nikt, kto poważnie traktuje Reiki nie pokaże niczego, nie majac pewności, że ukończyłeś I lub II stopień lub też nie mając pewności, że jesteś sam. Jeśli naprawdę tym się interesujesz, to poszukaj Mistrza.
0

Strona 1 z 1